Hoe de luchtvochtigheid binnenshuis te verlagen
21756
post-template-default,single,single-post,postid-21756,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Hoe de luchtvochtigheid binnenshuis te verlagen

Wanneer vocht zijn weg binnendringt in uw huis, veroorzaakt dat een stijging van de luchtvochtigheid.

De eerste stap is dus om ervoor te zorgen dat u alle mogelijke maatregelen neemt om te voorkomen dat vocht uw huis binnendringt.

1. Preventiestappen in het huis
Als u een kruipruimte heeft met een vuile vloer, bedek deze dan met een polyethyleen bodembedekker. Zorg voor droge grond en geen stilstaand water in het gebied. Gebruik fans, indien nodig, om je te helpen het gebied uit te drogen.

Zorg ervoor dat uw droogkanaal rechtstreeks naar buiten ventileert. Als het dat niet doet, heb je eigenlijk een gevaarlijke situatie die brand kan veroorzaken en ook een hoge luchtvochtigheid veroorzaakt.

2. Voer uitlaatventilatoren in het huis uit
De keuken- en badkamerventilatoren zijn er niet voor niets – om vervelende geuren en overtollige luchtvochtigheid te verhelpen.

Wist je dat als ze 24-48 uur in een kamer worden achtergelaten, luchtvochtigheid boven 55% ervoor kan zorgen dat schimmel en bacteriën groeien? Dat is gewoon een andere reden om het onder controle te houden.

Laat je afzuigventilatoren draaien wanneer je moet koken of douchen om dat overtollige vocht buiten te houden.

3. Gebruik een luchtontvochtiger
Als uw luchtvochtigheid binnenshuis graag 65% of meer schommelt, is het tijd om een ​​ontvochtiger te kopen. Een draagbare is voldoende, maar u kunt een luchtontvochtiger voor het hele huis kopen als u over een budget beschikt.

4. Kweek planten die vocht absorberen
Sommige planten, zoals Boston-varens, verwijderen vocht uit de lucht. U verlaagt niet alleen uw luchtvochtigheid en energieverbruik, maar helpt het milieu door meer kooldioxide te verwijderen en ook meer zuurstof toe te voegen!

5. Kook geen water op vooral vochtige dagen
Een deel van dat gekookte water verandert in stoom, die vervolgens wordt geabsorbeerd in de rest van de lucht in uw huis. Als het buiten erg vochtig is, komt een deel daarvan je huis binnen, hoe hard je het ook probeert. Verhoog uw vochtigheidsgraad niet nog verder door kokend water!

Het verlagen van de luchtvochtigheid is waarschijnlijk een van de minder bekende tips voor energie-efficiëntie. Maar je energierekeningen, en misschien je gezondheid, zullen je daarvoor bedanken.

6. Droog uw kleding
Een karwei dat als een verrassende bron van vocht in huizen komt, is wasgoed. Dit komt voort uit het vocht dat aan het huis wordt blootgesteld wanneer natte kleding binnen wordt gehangen. Dit kan nog erger worden gemaakt door slechte ventilatie in bepaalde kamers. Om te voorkomen dat uw vochtige kledingstukken de luchtvochtigheid verhogen, kunt u een droger gebruiken of gewoon natte kleding buiten hangen om te voorkomen dat de blootstelling aan vocht uw huis beïnvloedt.

7. Reinig uw AC-filters
Airconditioning is een geweldig hulpmiddel voor het voorkomen of verminderen van vochtigheid, omdat het u van een koele woning voorziet door lucht van buiten aan te zuigen en het vocht eruit te filteren. Dit is een natuurlijke methode om te ontvochtigen, maar is net zo effectief als uw AC-filters. Na verloop van tijd raken filters verstopt en voorkomen ze de luchtstroom, waardoor vocht mogelijk wordt. Door ze schoon te maken, helpt u de hoeveelheid luchtvochtigheid in uw huis te verminderen. Geventileerde ovens hebben ook een soortgelijk effect, dus zorg ervoor dat u deze ook schoonmaakt.

8. Neem koudere en kortere douches
Hoewel lange, warme douches net zo goed deel uitmaken van iemands routine als tandenpoetsen, stellen deze douches huizen bloot aan vocht en hitte. Het is begrijpelijk dat uitgebreide schoonmaakbeurten bijdragen aan de luchtvochtigheid van ons huis, maar kunnen afnemen door simpelweg koudere of kortere douches te nemen. Efficiënte apparaten zoals low flow douchekoppen kunnen ook worden gebruikt om de hoeveelheid luchtvochtigheid in een huis te minimaliseren door de hoeveelheid vocht waaraan huizen worden blootgesteld te verminderen.

No Comments

Post a Comment