Tips voor het beheren van vocht thuis
21755
post-template-default,single,single-post,postid-21755,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Tips voor het beheren van vocht thuis

Redenen om de binnenluchtkwaliteit te beheren
Binnenluchtkwaliteit wordt vaak als een luxe beschouwd. Het is tenslotte alleen lucht. Toch stimuleren hoge luchtvochtigheid schimmelgroei, meeldauw en zelfs een muffe geur van de vochtigheid. Zoals je misschien al geraden hebt, zijn geen van deze dingen voordelig voor je gezondheid.

Als het erop aankomt, kan het verbeteren van uw binnenluchtkwaliteit ervoor zorgen dat u zich comfortabeler voelt in uw eigen huis. U kunt niet alleen beter ademen, maar u vermindert ook allergenen en plagen. Als gevolg daarvan hebt u de neiging minder te worstelen met bepaalde ziekten zoals bijholte-infecties, aanhoudende hoest en moeilijk te verslaan verkoudheid.

Zoals gezegd, is het echter niet alleen uw lichaam dat baat heeft bij het verbeteren van uw binnenluchtkwaliteit. Hoge luchtvochtigheid kan gemakkelijk de verf en het hout van uw huis beschadigen. Zelfs de gevelbekleding loopt gevaar wanneer de hoeveelheid vocht omhoogschiet.

Zelfs meer dan droge lucht, vormt warme lucht een unieke bedreiging voor kozijnen, waardoor de opbouw van zwarte schimmel en dergelijke wordt aangemoedigd. Het kan zelfs in je structuur en sommige oppervlakken sijpelen en langzaam alles vernietigen dat het aanraakt.

Een andere reden om een ​​vochtigheidsprobleem te beheersen, is om de levensduur van uw apparaten te verlengen. Uw airconditioner profiteert specifiek van de verbetering van de binnenluchtkwaliteit, waardoor deze energiezuiniger wordt.
Hoe vochtigheidsniveaus te regelen
Wanneer u erkent dat uw binnenluchtkwaliteit niet optimaal is, is de volgende stap meestal het regelen van de hoeveelheid vocht in de lucht. En er zijn verschillende manieren om dit te doen.

De aanschaf van een luchtontvochtiger is echter vaak de beste keuze. En terecht, omdat ontvochtigers wonderen kunnen verrichten bij overmatige vochtigheid. Zelfs een klein aantal zoals dit badkamermodel kan een enorm verschil maken, vooral na het douchen.

Een andere optie, die kan worden gecombineerd met een ontvochtiger, is het gebruik van een droogmiddel zoals calciumchloride om de lucht uit te drogen. Calciumchloride trekt vocht uit de omgevingslucht en maakt het droog. Het vocht uit de lucht verzamelt zich als water in een container die zich onder het droogmiddel bevindt. Deze moeten om de paar weken worden geleegd en opnieuw worden geladen met meer calciumchloridekristallen.

Als uw levensstijl een meer impactvolle oplossing biedt, is het misschien tijd om een ​​ontvochtiger voor het hele huis te installeren. Met behulp van de humidistat kan een hele huisunit reageren op de relatieve vochtigheid in uw huis. Welke ten goede komt aan uw hele huishouden en hun persoonlijke bezittingen – familieleden, huisdieren, kleding, instrumenten, enz.

Kies ook voor een airconditioner met een luchtbehandelingsapparaat dat met variabele snelheden kan werken. Kortom, er zit een ventilatormotor in uw airconditioner. Deze ventilator verplaatst lucht door het kanaalwerk van uw huis. Als u meer dan één snelheid heeft, kunt u de luchtstroom beter regelen en dus de luchtkwaliteit binnenshuis verbeteren.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om de thermostaat gewoon te verlagen om een ​​hoge luchtvochtigheid te verminderen (wat een teken kan zijn van een te grote unit), probeer in plaats daarvan een slimme thermostaat. Ten slotte, vermijd het opnieuw bevochtigen van het huis door de ventilator op automatisch te zetten in plaats van hem in de “aan” positie te houden.

No Comments

Post a Comment